İSG VELİ BİLGİLENDİRME METNİ

İSG VELİ BİLGİLENDİRME METNİ

07.01.2022 1050

Okulumuzda 20.11.2018 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi uygulamamız başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde okulumuz Türkiye 'de tüm devlet okulları ve özel okullar içerisinde Milli Eğitim Bakanlığımızdan BELGE ALMAYA HAK KAZANAN İLK OKUL olmuştur.  Bu çalışmadaki en önemli amaçlarımız;

ØÇocuklarımız ve çalışanlarımız için sağlıklı ve güvenli ortamların sağlanması

ØÇalışanlarımız ve siz değerli velilerimiz ile iletişimimizin daha kuvvetli hale gelmesi

ØSürekli iyileştirme çerçevesinde, sizlerin ve çalışanlarımızın katılımı ile kurumumuzu daha iyiye taşımaktır.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Politikamız

"Biz değerliyiz" diyerek tüm öğrenci, çalışan ve paydaşlarımızın İSG eğitimlerini sağlayarak, bu konuda bilinçlendirir, böylece İSG kurallarına uymalarını sağlarız.

Kurumumuzda;

- İşle ilgili yaralanma ve sağlığın bozulmasının önlenmesi için güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanacağını,

- Yasal şartlar ve diğer şartların yerine getirileceğini,

Tehlikeleri ortadan kaldıracağımızı ve İSG risklerini azaltacağımızı,

İSG yönetim sistemimizi sürekli iyileştireceğimizi,

Çalışanlarımızın ve çalışan temsilcilerimizin İSG Yönetim Sistemi ile ilgili tüm faaliyetlerimize katılımının sağlanacağını ve gerekli tüm hususlarda kendilerine danışılacağını taahhüt ederiz

Sürekli gelişme için, ölçülebilir hedeflerimiz çerçevesinde çevreye duyarlı, modern ve güvenli bir okul ortamı oluşturarak, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda örnek bir okul olmak için çalışırız. 

 

Belirlemiş olduğumuz amaçlarımız çerçevesinde kurumumuzda çocuklarımız ve çalışanlarımız için tehlikeye neden olabilecek tüm riskler tespit edilmekte ve giderilme çalışmaları yapılmaktadır.

Okul iç alanlarındaki cam kapı, kapak vb kısımların kırılmaya karşı cam filmler ile kaplanması

Tüm dolapların-panoların sabitlenmesi

Kapı kollarının değişimi

Pencere güvenlik kilitleri  

Merdiven boşluklarının kapatılması –kaydırmaz bant yapılması

Tüm acil durum alt yapımızın periyodik olarak kontrol edilmesi

Kurum enerji kaynaklarına ait tüm tesisatın periyodik olarak kontrol edilmesi

Personel yetkinliklerinin artırılması için ekiplerimize Acil Durum ve Müdahale, İSG konularında periyodik eğitimler verilmesi

Okul bahçesi ve oyun alanlarında güvenlik önlemleri alınması

Depolama alanlarının düzenlenmesi yapılan uygulamalardan küçük bir kesittir.

 

Siz değerli velilerimizin bize en kıymetlinizi teslim ettiğinizin farkında olarak bizlerde hep daha iyiye ulaşma ve daha iyiyi sizlere sunma çabasında olduk. Siz değerli velilerimizin yürütülen tüm faaliyetlerimiz için daha çok katılımcı olması, kurumumuzdan memnuniyetinizin artması için yola çıkmış olduk.

Sizlerden ricamız; kurumumuzda tespit etmiş olduğunuz, bizleri daha yukarıya taşıyacak, varsa gözümüzden kaçan fırsatları görmemizi sağlayacak görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşmanızdır.

Ayrıca okulumuzda Ramak Kala Kutuları hazırlanmıştır. Ramak Kala kazaya sebep olma potansiyeli olan ama kaza ile sonuçlanmayan tehlikelerin tespit edilmesi için bir yöntemdir. (Örneğin ayağımız yerdeki bir ıslaklık nedeni ile kaydı düşecektik ama düşmedik. İşte bu Ramak Kala örneğidir. Her bir ramak kala bildirimi meydana gelebilecek bir kazanın önlenmesi anlamına gelir. Bu tespitlerin zamanında bildirimi için katlarda bulunan Ramak Kala Kutularının yanında yer alan Ramak Kala Kartlarını doldurup kutuya atmanız bizim için çok önemlidir.

Katılımınız ve katkılarınız için teşekkür ederiz.

  Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi

       Okul Yönetimi